top of page

The Inner Light

עודכן: 24 באוג׳ 2023

ב 29 בספטמבר 1967, מתארחים ג’ורג’ וג’ון בתכנית הטלוויזיה של דיוויד פרוסט, David Frost Show , בה השתתף גם המהרישי מאהש יוגי. שניהם דיברו בשבחי המדיטציה הטרנסדנטלית. קטע וידאו מתוך הדיון ששולב בסרטו של מרטין סקורסזה George Harrison: Living in the Material World שימו לב כמה הריסון מתייחס לנושא ברצינות תהומית ולנון לבסוף לא מתאפק ומתבדח על העניין למורת רוחו של הריסון.

לנון והריסון עם דיוויד פרוסט


בעקבות העניין בתכנית ובדיון, הוזמנו השניים שוב לאולפני הטלוויזיה ב 4 לאוקטובר, לדיון באותו הנושא. בדיון הזה השתתף הפעם מרצה מאוניברסיטת קיימבריג’ בשם ג’ואן מסקארו (Juan Mascaró). כחודש לאחר התכנית קיבל ג’ורג’ מכתב ממסקארו. במכתבו כתב מסקארו כי הוא מאוד אהב את השיר Within you, without you מתוך סרג’נט פפר וצירף למכתב ספר פרח עטו בשם Lamps of Fire שמאגד בו כתבים ופואמות דתיות אותן אסף ותרגם. מסקארו אף מציע לג’ורג’ במכתבו לשלב קטעים מהספר בשיריו כמו למשל את פואמה מספר 48 בעמוד 66 בספר.

הפואמה תורגמה מתוך ה Tao Te Ching , ספר סיני עתיק המכיל 81 פואמות ונקראת The Inner Light, האור הפנימי – וזה תוכנה:

Without going out of my door I can see all things on earth Without looking out of my window I can know the ways of heaven

For the farther one travels The less one knows

The sage therefore Arrives without travelling Sees all without looking Does all without doing

ג’ורג’ אוהב את מה ששלח לו מסקארו, ומחליט לעשות שימוש בפואמה. הוא מכניס שינויים קלים בטקסט ומחבר לה לחן. בספרו I Me Mine ג’ורג’ פירסם את המכתב וכתב: “השיר נכתב במיוחד עובר ג’ואן מסקארו, מפני שהוא שלח לי את הספר והוא איש זקן ומתוק, זה היה נחמד, המילים אמרו הכל. אמן.”

באותה תקופה פונה אליו הבמאי גו’ מאסוט המעוניין שהריסון יחבר את המוזיקה עבור סרטו החדש Wonderwall.

הסרט מספר את סיפורו של הפרופסור אוסקר קולינס שחי בבידוד מוחלט בדירתו הכאוטית. כאשר דוגמנית בשם פני ליין (מישהו כאן אוהב את הביטלס!) והחבר הצלם שלה עוברים לגור לידו, הוא הופך מוקסם ממנה. הוא קודח חורים בקירות ובתקרה ומציץ בה ביום ובלילה. הוא מאבד את עצמו בחלומות בהקיץ ובהזיות. הטריילר לסרט:

הריסון שהייתה זו הפעם הראשונה בה נתבקש לכתוב פס קול עבור סרט, השיב למאסוט כי הוא לא יודע איך לעשות זאת. מאסוט הבטיח כי ייקח כל יצירה שהריסון יחבר עבור הסרט.

Wonderwall music

ב 7 בינואר 1968, טס הריסון להודו לעבוד על פס הקול עבור הסרט לאלבום שיקרא “Wonderwall music”, באולפני EMI בבומביי. במשך חמישה ימים הוא עובד עם נגנים מקומיים, מבוקר עד ערב וב 12 בינואר העבודה מגיעה לסיומה.

לג’ורג’ נשאר עוד זמן אולפן ונגנים פנויים ולכן החליט לנצל את הזמן ולהקליט קטעי מוזיקה הודים (ראגות) לשימוש עתידי בתקליטי הביטלס. כמה מהקטעים הפכו להיות מאוחר יותר הבסיס ל The Inner Light.

באולפני EMI בבומביי

הקטעים האינסטרומנטליים הללו הוקלטו ב 5 טייקים כשג’ורג’ עצמו לא מנגן באף אחד מהכלים.

בלינק הבא תוכלו לשמוע את ג’ורג’ מדריך את הנגנים איך לנגן ואת נסיונות ההקלטה:

ב 6 בפבראור 1968 ג’ורג’ משלים את השיר עם הקלטת הקולות באולפני אבי רואד בלונדון.

אחד מטכנאי האולפן נזכר: ג’ורג’ חשב שהשיר הזה גדול עליו ושהוא לא רוצה לשיר את זה כי הוא לא בטוח שהוא יכול לעשות צדק עם השיר. אני זוכר את פול אומר, “אתה חייב לעשות את זה, אל תדאג, זה טוב.”

ב 8 בפברואר השיר מושלם עם הוספת קולות מלווים של ג’ון ופול.

בסשנים של Get back כשנה אחר כך הריסון מבצע את השיר בהפסקות בין החזרות, ולנון מבצע אחריו את She Said She Said.

השיר יצא כבי סייד של הסינגל Lady Madonna ב 15 במרץ 1968.

הסרט Wonderwall הוקרן לראשונה בפסטיבל קאן ב 17 במאי 1968 עם המוזיקה שחיבר ג’ורג’. האלבום Wonderwall Music יצא לאור ב 1 בנובמבר 68.


bottom of page