אהלן ושלום! רציתי לומר שוב תודה על מספרי ההאזנה היפים והתגובות החמות לפרק האחרון בביטלמניקס שבו סיפרנו גיא ואני על האלבום הנהדר של מקרטני ‘וויילד לייף‘. באמת כיף אמיתי. אם עדיין לא האזנתם – הפרק מחכה רק לכם כאן. עד שמיני הסדרה המתהווה על ימיהם הראשונים של הביטלס/קוורימן תהיה מוכנה, הנה הצצה קטנה לאחת הדמויות המשניות בסיפור של הביטלס. יש לא מעט כאלה. הפעם רציתי להתמקד בחבר טוב של ג’ורג’ הריסון, בחור בשם ארתור קלי שהקים עם ג’ורג’ הריסון את הרכב הסקיפל הראשון שלו The Rebels – ‘המורדים’ וכמעט, אבל ממש כמעט, היה הבסיסט של הביטלס המאוד מוקדמים בסיבוב ההופעות בהמבורג.
“פגשתי את ג’ורג’ בבית הספר סביב גיל 11 והקמנו יחד הרכב סקיפל. דרך ג’ורג’ פגשתי את פול וכשהם חברו יחד לג’ון, נהגתי לבוא איתם להופעות. כשהציעו להם להופיע בהמבורג, ג’ורג’ אמר לי: ‘אנחנו צריכים נגן בס. מדוע שלא תרכוש בס ותבוא איתנו?’. באותה תקופה, קרוב משפחה משך בכמה חוטים על מנת למצוא לי עבודה ולא חשבתי שאני יכול להרשות לעצמי להגיע איתם להמבורג. חשבתי שההורים שלי לא יהיו הכי מרוצים אם פשוט אסתלק איתם. מה שקרה הוא שג’ון ביקש מחבר שלו, סטיוארט סאטקליף שבדיוק מכר ציור שלו עבור 60 פאונד והיה לו את הכסף לרכוש בס”.
קלי והריסון בני ה 16 בליברפול בדצמבר 1959
מי שזוכר ואוהב את סרט הבכורה של הביטלס (יש כאלה שלא?), בוודאי זוכר את סצנת ‘מסיבת העיתונאים’ בה נשאל הריסון לשם התספורת שלו. ג’ורג’ הריסון לא התבלבל ואמר ‘ארתור’ לציון חברו הטוב.
כשסיביל ברטון, אשתו הראשונה של השחקן ריצ’ארד ברטון ראתה את הסצנה הזו בסרט, היא החליטה לקרוא למועדון החדש שפתחה ב 1965 בניו יורק ‘ארתור’, בלי לדעת בכלל שהיא קראה למועדון שלה על שמו של החבר הטוב של הריסון.
סיביל ברטון
“נשארנו חברים המון זמן”, קלי סיפר. “הוא אפילו ניסה לסדר לי עבודה במשחק ותמיד נפגשתי איתם גם לאחר שהם התפרסמו. הקשר ניתק באשמתי. התחלתי להרגיש קצת מנוכר מכל הפרצופים המפורסמים שהוא הציג בפני והרגשתי זה בטח מבאס עבורו שהוא ‘עוקף’ אותי”.